Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gökgöl Tüneli'nde meydana gelen kazaların bazı nedenleri:
- Kaygan yol ve viraj alamama 1. 16 Ocak 2024 tarihinde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün virajı alamaması sonucu bir otomobil takla atmıştır 1.
- Heyelan nedeniyle yola savrulan kaya parçaları 2. 3 Ocak 2024 tarihinde, heyelan nedeniyle yola savrulan kaya parçasından kaçmak isteyen bir hafriyat kamyonunun yaptığı manevra sonucu hafif ticari bir araç ile çarpışmıştır 2.
- Direksiyon hakimiyeti kaybı 3. 4 Şubat 2025 tarihinde, bir otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tünel duvarına çarpmıştır 3.
- Yolcu otobüsünün direksiyon hakimiyeti kaybı 4. 1 Şubat 2025 tarihinde, Ankara'dan Zonguldak'a giden bir yolcu otobüsü, Gökgöl Tüneli çıkışında direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tünel duvarına çarpmıştır 4.
Kazaların kesin nedenleri, olay yerine gelen ekiplerin incelemeleri sonucunda belirlenebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: