Buradasın
Direksiyon sınavını geçtikten sonra ne yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Direksiyon sınavını geçtikten sonra yapılması gerekenler:
- Sürücü sertifikasının alınması: Sınav sonucu onaylandıktan sonra, sürücü kursu geçici sürücü sertifikasını hazırlar 12.
- Nüfus müdürlüğünden randevu alınması: Ehliyet başvurusu için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınmalıdır 12.
- Gerekli belgelerin hazırlanması: Başvuru için kimlik belgesi, sürücü sertifikası, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf, harç dekontu gibi belgeler hazırlanmalıdır 12.
- Ehliyet harcının ödenmesi: Ehliyet harcı ve kart bedeli ödenmeli, dekontlar randevu sırasında sunulmalıdır 25.
- Geçici ehliyet belgesi ile araç kullanımı: Nüfus müdürlüğü, başvuru sonrası geçici ehliyet belgesi verir; bu belge ile 15 gün araç kullanılabilir 12.
- Asıl ehliyetin alınması: Başvurudan sonra asıl ehliyet, PTT aracılığıyla 7-15 gün içinde adrese gönderilir 12.
Ehliyet işlemleri için nüfus müdürlüğünde yoğunluk olabileceğinden, randevu alırken bu durumu göz önünde bulundurmak önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: