• Buradasın

    Bir arada yükleme yasağı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bir arada yükleme yasağı, ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) kurallarına göre, farklı tehlikeli madde etiketlerine sahip paketlerin aynı araca yüklenemeyeceği anlamına gelir 23. Bu yasak, paketlerin birbirlerine zarar vermedikleri ispatlanmadıkça geçerlidir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tehlikeli madde bir arada yükleme tablosu nedir?

    Tehlikeli madde bir arada yükleme tablosu, tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde yüklenmesi için uyulması gereken kuralları ve yasakları içeren bir tablodur. Bu tabloda yer alan bazı önemli hususlar şunlardır: Birlikte yükleme yasakları: Bazı tehlikeli maddeler, tehlikeli bir reaksiyona yol açabilecekleri için bir arada yüklenmemelidir. Gıda maddelerinden ayırma: Sınıf 6.1, 6.2 ve 9'a ait tehlikeli maddeler, yükleme ve boşaltma yerleri de dahil olmak üzere, besin, gıda ve yem maddelerinden ayrı tutulmalı ve bulundurulmalıdır. Paketleme grupları: Tehlikeli maddelerin paketleme grupları, yükleme ve boşaltma sırasında dikkate alınmalıdır. Tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili detaylı bilgiler, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ve ADR (Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması) gibi mevzuatlarda yer almaktadır.

    ADR bir arada yükleme yasakları nelerdir?

    ADR'ye göre "bir arada yükleme yasakları", farklı tehlikeli madde etiketlerine sahip paketlerin, birbirlerine zarar vermedikleri ispatlanmamışsa aynı araca yüklenemeyeceği anlamına gelir. Bu yasak, sadece aynı sınıfa ait tehlikeli maddelerin farklı paketleme grubuna girmesi halinde de geçerlidir.

    Yasaklama ve kısıtlama ne demek?

    Yasaklama ve kısıtlama terimleri, belirli eylemlerin veya davranışların ya tamamen yasaklandığını ya da belirli sınırlamalarla yapılabileceğini ifade eder. Yasaklama işaretleri, kırmızı daire içerisinde bir sembol ile temsil edilir ve belirli bir eylemin kesinlikle yapılmaması gerektiğini gösterir. Kısıtlama işaretleri ise mavi daire içerisinde bir sembol veya rakam ile ifade edilir ve bir eylemin sadece kısıtlı ölçüde yapılabileceğini belirtir. Bu işaretler, trafik düzenlemeleri, güvenlik alanları ve kamu alanlarında düzeni sağlamak ve güvenliği artırmak amacıyla kullanılır.