Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Venatio, Antik Roma'da vahşi hayvan avı şeklinde düzenlenen gösterilere verilen addır 123. Bu gösterilerde aslan, fil, ayı, hippo gibi egzotik hayvanlar öldürülmüştür 125.
Venatio, ilk olarak M.Ö. 252 yılında, Birinci Punik Savaşı sırasında ele geçirilen fillerin yer aldığı bir gösteri ile başlamış, ancak bu fillerin öldürülmeyip sadece sergilendiği düşünülmektedir 5. Gerçek anlamda ilk venatio ise M.Ö. 185 yılında, Romalı general Marcus Fulvius Nobilior'un Yunanistan'daki zaferlerini kutlamak için düzenlediği av ile gerçekleşmiştir 5.
Bu tür gösteriler, bir tanrıyı onurlandırmak, bir yıldönümünü kutlamak, önemli bir olayı (düğün, cenaze, imparatorun taç giymesi gibi) anmak amacıyla düzenlenmiştir 5.
Venatio, aynı zamanda "av" veya "avcılık" anlamlarına da gelir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: