• Buradasın

    Uzzy rakı kimin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Uzzy rakı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, uzo (Yunanca: ούζο) Yunanistan ve Kıbrıs'ta yaygın olarak tüketilen anason aromalı bir damıtılmış içkidir 13.
    Uzo, yüksek alkolün iki veya üç kez damıtılması ve her markanın rezene, kakule, sakız, karanfil, tarçın gibi baharatlar eklemesiyle üretilir 124.
    Yunanistan'da 180 uzo üreticisi ve 370 çeşit uzo bulunmaktadır 12. En büyük uzo üreticilerinden biri, Plomari kasabasında bulunan ve aynı zamanda bir müzesi olan Barbayanni markasıdır 124.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Uzo ve rakı aynı mı?

    Uzo ve rakı aynı değildir, ancak bazı benzerlikleri vardır. Benzerlikler: Her ikisi de anason içerir. Alkol oranları genellikle %40-45 arasındadır. Türkiye ve Yunanistan'da popülerdir. Farklılıklar: Üretim: Rakı, üzüm suyunun damıtılması ve anason tohumlarının eklenmesiyle yapılırken, uzo üzüm veya buğdaydan yapılıp anason ve diğer baharatlarla karıştırılır. Aroma: Rakının aroması yoktur, yalnızca anason esansı içerir; uzo ise tarçın, rezene ve kişniş gibi baharatlarla aromalandırılır. Tatlılık: Uzo, rakıya göre daha tatlı ve kolay içimli bir içkidir.

    Uzzy rakı nerede üretiliyor?

    Uzo, Yunanistan ve Kıbrıs'ta üretilmektedir. Yunanistan'da, özellikle Midilli Adası'nın Plomari kasabasında geleneksel olarak uzo üretimi yapılmaktadır. Kıbrıs'ta ise Sema rakı markasıyla bir rakı üretilmektedir.