Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taured, 1954 yılında Japonya'da yaşanan bir olayın adıdır 13. Bu olayda, kimliği belirsiz bir adam pasaportunda Taured Cumhuriyeti'ne ait damgalar ve bilgilerle Japonya'ya giriş yapmaya çalışmıştır 13. Ancak, göçmenlik memurları Taured adında bir ülke bulamayınca adam gözaltına alınmıştır 3. Adamın sorgulanması sonucunda tatmin edici bir bilgi verilememesi ve birkaç gün sonra gizemli bir şekilde kaybolması, olayın gizemini artırmıştır 3.
Taured'in varlığına dair herhangi bir kanıt bulunamamıştır 3. Bu nedenle, Taured'in var olan bir ülke olduğunu kesin olarak söylemek mümkün değildir 3.
Taured'in var olmaması, adamın psikolojik bir bozukluğa sahip olması, casusluk yapması veya olayın bir dolandırıcılık olması gibi farklı teoriler ortaya atılmıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: