Buradasın
Simpsonlar neyi önceden biliyor?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simpsonlar çizgi dizisinin bazı bölümleri, gelecekte gerçekleşecek olayları önceden bildiği iddiasıyla dikkat çekmektedir 13. Bu olaylar arasında:
- Donald Trump'ın başkan olması: 2000 yılında yayınlanan bir bölümde Trump'ın başkanlığından bahsedilmesi, 16 yıl sonra gerçekleşen seçimle örtüşmüştür 14.
- Koronavirüs salgını: 1993'te yayınlanan bir bölümde Japonya'dan yayılan bir virüsün Springfield şehrine ulaşması, 2020'deki pandemiye benzetilmiştir 1.
- 11 Eylül saldırıları: 1997'de yayınlanan bir bölümde, Lisa Simpson'ın elindeki derginin kapağında 9/11 rakamlarının görünmesi, saldırılarla ilişkilendirilmiştir 14.
- Higgs bozonunun keşfi: 1998'de yayınlanan bir bölümde, Homer Simpson'ın yazdığı fizik formülünün, Higgs bozonunun kütlesini yaklaşık olarak doğru tahmin ettiği ortaya çıkmıştır 1.
- Akıllı saatler ve metaverse teknolojisi: 1995 ve 2010 yıllarında yayınlanan bölümlerde, akıllı saatler ve sanal gerçeklik gözlükleri gibi teknolojilerin işlenmesi, bu teknolojilerin daha sonra gerçek hayatta ortaya çıkmasıyla bağlantılıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: