Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu lanet, Medusa'nın deniz tanrısı Poseidon ile Athena'nın tapınağında yaşadığı yasak aşkın ardından Athena tarafından cezalandırılması sonucu ortaya çıkmıştır 135. Athena, Medusa'nın güzelliğini alarak onu Gorgon kardeşlerden tek ölümlü olan haline getirmiş ve saçlarını yılanlara dönüştürmüştür 135.
Medusa'nın laneti, aynı zamanda onun bir canavar haline gelmesine de yol açmıştır 4. Ancak bu hikaye, bir mağduriyetin sembolü olarak da kabul edilir 4.
Medusa'nın laneti ile ilgili bazı diğer detaylar şu şekildedir:
- Medusa'nın boynundan fışkıran her bir kan damlası, bazı kaynaklara göre zehirli yılanlara dönüşmüştür 125.
- Medusa'nın hamile olduğu ve Poseidon'dan olan çocuklarının, başı kesildiğinde gövdesinden dışarı çıktığı söylenmektedir 25.
- Bazı rivayetlere göre ise Medusa'nın yayı, lanet getirmek için sağ eliyle, bakışlarıyla taşa çevirmek içinse sol eliyle tutulurdu 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: