• Buradasın

    Kars eskiden hangi milletlere ev sahipliği yaptı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kars, tarih boyunca birçok millete ev sahipliği yapmıştır. Bu milletler arasında Urartular, Persler, Araplar, Selçuklular, Ruslar ve Ermeniler bulunmaktadır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kars eskiden nasıl bir şehirdi?

    Kars, tarih boyunca stratejik konumu nedeniyle sürekli savaşlar görmüş bir şehirdir. Kars'ın eski hali ile ilgili bazı özellikler: Tarih öncesi dönemler: Kars'ın tarihi 5000 yıl öncesine uzanır. Urartu ve Pers dönemi: M.Ö. 9. yüzyılda Urartular bölgeye egemen olmuş, ardından Persler gelmiştir. Selçuklu ve Moğol dönemi: 1064 yılında Selçuklu Türkleri tarafından fethedilmiş, 1200-1450 yılları arasında Moğolların saldırısına uğramıştır. Osmanlı dönemi: 1535 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarına katılmış, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'na kadar önemli bir askeri üs olarak kullanılmıştır. Rus işgali: 1918'e kadar 40 yıl Rus işgali altında kalmıştır. Kars, geçirdiği tüm savaşlara, depremlere, yangınlara ve yağmalara rağmen direncini koruyarak zengin bir kültürel miras biriktirmiştir.

    Karsta hangi Türk boyları var?

    Kars ilinde Türkmen, Kürt, Gürcü ve Ermeni gibi farklı etnik kökenlere sahip Türk boyları yaşamaktadır. Ayrıca, Kars adının kökeni, M.Ö. 130-127 yılları arasında Kafkas Dağları'nın kuzeyinden Dağıstan'dan gelen Bulgar Türklerinin "Velentur" boyunun "Karsak" oymağına dayanmaktadır.