• Buradasın

    Duman Kolay Değildir kime yazıldı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Kolay Değildir" şarkısı, şehit olan askerler için yazılmıştır 3.
    Şarkının söz yazarı Kaan Tangöze, "Türk ezgileri ve müziğinin dipsiz bir okyanus" olduğunu belirtmiş ve Aşık Veysel ile Aşık Mahsuni'den ilham aldığını ifade etmiştir 1.
    Ayrıca, şarkı Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenler için de yorumlanmaktadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Duman şarkılarının sahibi kim?

    Duman grubunun şarkılarının sahibi, grubun üyeleri Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas'tır. Gruptaki her bir üyenin şarkı yazarlığı şu şekildedir: Kaan Tangöze: "Senden Daha Güzel", "Bu Akşam", "Kırmış Kalbini", "Köprüaltı" ve "Seni Kendime Sakladım" gibi şarkıların yazarıdır. Batuhan Mutlugil: "Oje", "Bal", "Ah", "Balık", "Sevdim Desem", "Helal Olsun", "Akıbet" ve "Öyle Dertli" gibi şarkıların bir kısmını Kaan Tangöze ile birlikte, bir kısmını ise tek başına yazmıştır. Ari Barokas: "Aman Aman", "Sayın Bayan", "Senin Marşın", "Tövbe", "Sor Bana Pişman mıyım?" ve "Hayvan" gibi şarkıların söz yazarı ve bestecisidir. Ayrıca, bazı şarkıların söz ve müzikleri Batuhan Mutlugil ve Cengiz Baysal'a aittir.

    Duman kolay değildir ne anlatıyor?

    Duman grubunun "Kolay Değildir" şarkısı, şehit olan askerler için yazılmıştır. Şarkının sözlerinde geçen "Gelir anam, gelir desem, desem yalandır" dizesi, umudun tükenişini ve gerçekle yüzleşmenin zorluğunu anlatır. Şarkı, acı, özlem ve annelik temalarını işler.