Türkiye'de dokumacılığın yapıldığı bazı bölgeler şunlardır: Eskişehir: Sivrihisar, Günyüzü, Han, Seyitgazi-Kırka gibi ilçelerde kilim, cicim, zili, sumak gibi dokuma türleri ile heybe, çuval, yastık yapımı önemlidir. Kastamonu: İl merkezi, Devrekâni, Araç, Daday, Pınarbaşı gibi ilçelerde pamuk, keten, kenevir ve tiftik kullanılarak dokuma yapılır. Denizli: Güzelpınar Köyü gibi yerlerde kolan dokumacılığı geleneksel yöntemlerle devam etmektedir. Tosya: Çok eski yıllardan beri Tosya kuşağı, Tosya kesesi ve tela dokumacılığı yapılmaktadır. Karadeniz Bölgesi: Keten ve kendir dokumacılığında merkez olarak kabul edilir. Ayrıca, Kayseri, Gördes, Milas, Demirci, Uşak, Yağcıbedir, Ardahan, Isparta gibi bölgelerde de dokuma yapılmaktadır.