• Buradasın

    Ümit Özdağ Kayseri'de ne dedi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    17 Haziran 2025 tarihinde, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşmasında hakim karşısına çıkan Ümit Özdağ, Kayseri olayları ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştır 14:
    • "Benim içeride olmamın nedeni ne Cumhurbaşkanına hakaret, ne de Kayseri olaylarıdır 3. Benim içeride olmamın nedeni Öcalan sürecidir 3."
    • "Türkiye’de muhaliflere düşman hukuku uygulanıyor 3."
    • "Ben sadece üzerime düşen görevimi yerine getiriyorum 3."
    • "Anayasa’nın 10. maddesi ihlal edilerek muhaliflere düşman ceza hukuku uygulanıyor 3."
    • "Bizler, muhalifler olarak sanki Cumhuriyetin ikinci sınıf vatandaşlarıyız 3."
    Ayrıca, Kayseri’deki olaylarla ilişkilendirilen sosyal medya paylaşımlarına ilişkin olarak da şu sözleri sarf etmiştir 4:
    • "Benim hiçbir X’imde şiddet ya da şiddet çağrısı yok 4. Kayseri’deki olaylarla ilişkilendirilen hiçbir paylaşım bana ait değil 4."
    • "Kayseri halkı çocuk tacizine tepki gösteriyor ama savcılığa göre benim X’lerimle tahrik oluyor 4. Bu Kayseri halkına hakarettir 4."
    Özdağ, 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasına çarptırılmış ve tahliye edilmiştir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ümit Özdağ neden Kayseri'ye gitti?

    Ümit Özdağ, Kayseri'ye gitmesinin nedeni, 2024 yılında şehirde yaşanan ve Suriyelileri hedef alan sokak olaylarındaki etkisi olarak gösterilmiştir.

    Ümit Özdağ ne zaman konuştu?

    Ümit Özdağ, farklı zamanlarda çeşitli konuşmalar yapmıştır: 1. 19 Ağustos 2024 tarihinde TELE1'de soruları yanıtlamıştır. 2. 25 Ocak 2025 tarihinde, cezaevinden sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmıştır. 3. 19 Ocak 2025 tarihinde, partisinin il başkanları istişare toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma açılmıştır.