• Buradasın

    Teskeri almak için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Teskere (ikamet izni) almak için yapılması gerekenler:
    1. Başvuru: Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden veya ikamet edilen ildeki Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne bizzat müracaat edilmelidir 1.
    2. Gerekli Belgeler: Pasaport, dört adet biometrik fotoğraf, ikamet başvuru formu, noter onaylı kira kontratı, yabancı sağlık sigortası ve banka hesap dökümü gibi belgeler hazırlanmalıdır 1.
    3. Ücret: İkamet izni harcı ve kart ücreti ödenmelidir 1.
    4. Süre: İkamet izni, yabancıların kalış amaçlarına uygun olarak en fazla beş yıl süreyle düzenlenir ve dört kez uzatılabilir 1.
    Askerlik tecili için: E-devlet üzerinden Milli Savunma Bakanlığı asal yoklama başvurusu yapılarak veya askerlik şubesine giderek başvuru yapılabilir 24. Tecil için gerekli belgeler arasında diploma, nüfus cüzdanı ve vesikalık fotoğraflar bulunur 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Terhis ve teskere aynı şey mi?
    Terhis ve teskere kavramları birbirine yakın anlamlar taşısa da aynı şey değildir. Terhis, askerlik görevini tamamlayan bir askerin ordudan ayrılması anlamına gelir. Teskere ise dört kollu ve iki kişinin taşıdığı, yapılarda malzeme taşımak için kullanılan tahta bir araçtır.
    Terhis ve teskere aynı şey mi?
    Askerde teskere almak ne demek?
    Askerde teskere almak, askerlik görevini tamamlayarak bunu bildiren bir belge almak anlamına gelir.
    Askerde teskere almak ne demek?
    Teskere ne anlama gelir?
    Teskere kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Sedye. 2. Yapılarda malzeme taşımak için kullanılan, dört kollu ve iki kişinin taşıdığı tahta araç.
    Teskere ne anlama gelir?
    Teskereyi kim verir?
    Tezkere, iki farklı bağlamda kullanılabilir: 1. Askerlik Terhis Belgesi: Bu belgeyi, askerlik görevini tamamlayan askere askerlik şubesi verir. 2. Yabancı İkamet İzni: Yabancı uyruklu kişilere, Türkiye'de yasal olarak kalabileceklerini belgeleyen ikamet tezkeresini, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verir.
    Teskereyi kim verir?