• Buradasın

    Temyizde dosya numarası nasıl yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Temyizde dosya numarası, "esas numarası" olarak yazılır 13. Bu numara, dosyanın Yargıtay'a gönderildiğinde aldığı numaradır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yargıtay dosya aşamaları nelerdir?

    Yargıtay dosya aşamaları genel olarak şu şekildedir: 1. Kayıt Aşaması: Dosyanın ilgili Yargıtay dairesinde kayıt altına alınması. 2. Ön İnceleme: Dosyanın ön inceleme aşamasına geçmesi, bu aşamada duruşma bilgileri kaydedilir ve tebliğname tebliğ edilir. 3. Arşiv: Dosyanın tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşama. 4. İnceleme: Dosyanın tetkik hâkimi tarafından incelenmesi, müzakere ve karar sonucunun verilmesi aşaması. 5. Yargıtay CBS Gönderildi: Hukuk dairesinden kapatılan dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı birimine gönderilmesi. 6. Postalandı: Dosyanın kapatılıp yerel mahkemesine gönderilmesi. Ayrıca, bazı durumlarda dosya, duruşmalı olarak da işlenebilir ve bu süreçte duruşma tarihi ve saati belirlenir.

    Yargıtay dosya sorgulama esas no nedir?

    Yargıtay dosya sorgulamada esas no, dosyanın esas numarasını ifade eder.

    Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

    Yargıtay dosya sorgulama iki farklı yöntemle yapılabilir: 1. e-Devlet üzerinden: - e-Devlet hesabınıza giriş yapın. - "Yargıtay Dosya Sorgulama" hizmetini arayın. - Dosya numarası veya T.C. kimlik bilgilerinizi girerek dosyanın durumunu görüntüleyin. 2. Yargıtay resmi sitesi üzerinden: - www.yargitay.gov.tr adresine gidin. - "E-Hizmetler" sekmesinin altındaki kategorilerden ihtiyacınız olan sorgu türünü seçin. - Dava dosya numarasıyla işlemlerinizi yapın.

    Dosya numarası ve esas numarası nerede yazar?

    Dosya numarası ve esas numarası genellikle mahkeme dilekçelerinde yer alır. Dosya numarası genellikle dilekçenin sağ üst köşesinde veya başlangıcında, tarih ve konu başlığından hemen sonra yazılır. Esas numarası ise dairelerin ve mahkemelerin kayıtlarında yer alır ve bu kayıtlara işlenen yazılarda numara olarak kullanılır.

    Yargıtay temyizde olan dosya nasıl takip edilir?

    Yargıtay'da temyizde olan bir dosyayı takip etmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. UYAP Vatandaş Portalı: E-devlet şifrenizle UYAP Vatandaş Portalı'na giriş yaparak dosyanızın durumunu görebilirsiniz. 2. UYAP Avukat Portalı: Avukatlar, UYAP Avukat Portalı üzerinden Yargıtay dosyalarının süreçlerini daha detaylı görebilirler. 3. Yargıtay Kalemi: İlgili Yargıtay dairesinin kalemiyle iletişime geçerek dosyanızın detaylarını öğrenebilirsiniz. 4. e-Devlet Kapısı: Yargıtay'a yapılmış temyiz başvurularının durumunu e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz. 5. Yargıtay İletişim Hattı: Yargıtay'a ait resmi iletişim numaraları ve web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

    Dosya esas no ve dosya no aynı mı?

    Dosya esas no ve dosya no aynı şeyler değildir, farklı anlamlara gelirler. - Dosya no, bir davanın veya işlemin ilgili kurum veya mahkemede açıldığı andan itibaren aldığı numaradır. - Esas no ise, davanın mahkemedeki kayıt numarasıdır ve dava açıldıktan sonra mahkeme tarafından verilen benzersiz bir numaradır.

    Yargıtay'da dosya esas ve karar numarası nerede yazar?

    Yargıtay'da dosya esas ve karar numarası, dosya sorgulama işlemlerinde ilgili alanlara girilir. Dosya esas numarası için: 1. Yargıtay'ın resmi web sitesinde, "E-Hizmetler" sekmesinden "Yargıtay Daire Bilgileri ile Dosya Sorgu" seçeneğini seçmek gerekir. 2. E-Devlet üzerinden, Adalet Bakanlığı altında bulunan Yargıtay kategorisine girip dosya numarasını yazmak yeterlidir. Karar numarası ise, yerel mahkeme bilgileri (mahkeme adı, esas ve karar numarası) girilerek yapılan sorgulamada görünür.