• Buradasın

    TCK 4503/8 maddesi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TCK Madde 8, yer bakımından uygulama ile ilgilidir ve şu şekildedir 13:
    (1) Türkiye’de işlenen suçlar hakkında Türk kanunları uygulanır. Fiilin kısmen veya tamamen Türkiye’de işlenmesi veya neticenin Türkiye’de gerçekleşmesi halinde suç, Türkiye’de işlenmiş sayılır 13.
    (2) Suç;
    • Türk kara ve hava sahaları ile Türk karasularında,
    • Açık denizde ve bunun üzerindeki hava sahasında, Türk deniz ve hava araçlarında veya bu araçlarla,
    • Türk deniz ve hava savaş araçlarında veya bu araçlarla,
    • Türkiye’nin kıt’a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgesinde tesis edilmiş sabit platformlarda veya bunlara karşı,
    işlendiğinde Türkiye’de işlenmiş sayılır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    TCK madde 448 ve 450 nedir?

    TCK madde 448 ve 450 şu şekildedir: TCK madde 448: "Her kim, bir kimseyi kasten öldürürse 24 seneden 30 seneye kadar ağır hapis cezasına mahkûm olur". TCK madde 450: "Öldürmek fiili: 1. Usul ve fürudan biri aleyhine işlenirse; 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinden biri aleyhine veya üyelik sıfatı sona ermiş olsa bile bu görevinden dolayı işlenmiş olursa; 3. Canavarca bir his sevki ile veya işkence ve tazip ile ika edilirse, 4. Taammüden icra olunursa; 5. Birden ziyade kimseler aleyhine işlenirse; 6. Yangın, su baskını ve gark gibi yedinci babın birinci faslında beyan olunan vasıtalarla yapılırsa; 7. Velevki husule gelmiş olmasın diğer bir suçu hazırlamak veya kolaylaştırmak veya işlemek için ika olunursa".