• Buradasın

    TCK 267/a nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TCK 267/a maddesi, iftira suçunu düzenler 12.
    İftira suçu; yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını veya idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat etmek şeklinde tanımlanır 12.
    Bu suçun cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    5237 sayılı TCK nedir?
    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK), 26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilen ve suçların, cezaların ve güvenlik tedbirlerinin türlerini düzenleyen bir kanundur. Başlıca amaçları: - Kişi hak ve özgürlüklerini korumak. - Kamu düzen ve güvenliğini sağlamak. - Hukuk devletini korumak. - Toplum barışını sağlamak. Kanunda yer alan bazı önemli maddeler: - Suçta ve cezada kanunîlik ilkesi: Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için ceza verilemez. - Taksir: Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık sonucu işlenen fiiller cezalandırılır. - Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi: Kişiler arasında ayrım yapılamaz ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınamaz. - Örgüt kurma ve yönetme: Suç işlemek maksadıyla örgüt kuran veya yöneten kişi cezalandırılır.
    5237 sayılı TCK nedir?
    TCK 267 nedir?
    TCK 267, Türk Ceza Kanunu'nun "İftira" başlıklı maddesidir. Cezası: Basit iftira suçu, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Etkin pişmanlık: İftira suçunu işledikten sonra pişman olup, bu durumu yetkililere bildiren kişi, cezasında indirim kazanabilir. Görevli mahkeme: İftira suçu nedeniyle yapılan yargılamalar asliye ceza mahkemelerinde gerçekleştirilir.
    TCK 267 nedir?