• Buradasın

    Siyasi parti üyesi kamu görevlisi olamaz yazısı nereden alınır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Siyasi parti üyesi kamu görevlisi olamaz yazısına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'ndan ulaşılabilir 23.
  • Konuyla ilgili materyaller

    Siyasi partiler kanunu nedir?
    Siyasi Partiler Kanunu, siyasi partilerin kurulması, teşkilatlanması, faaliyetleri ve kapanmalarıyla ilgili esasları düzenleyen bir kanundur. Kanunun bazı önemli maddeleri: - Amaç: Demokratik bir devlet ve toplum düzeni içinde milli iradenin oluşmasını sağlamak. - Kapsam: Siyasi partilerin görev, yetki ve sorumlulukları, mal edinimleri, gelir ve giderleri ile denetlenmeleri. - Siyasi Parti Kurma Hakkı: Vatandaşlar, önceden izin almaksızın siyasi parti kurma hakkına sahiptirler. - Üyelik: Her Türk vatandaşı, kanunda ve parti tüzüğünde gösterilen şartlara ve usullere göre siyasi partilere üye olabilir. - Teşkilat: Siyasi partilerin teşkilatı, merkez organları, il, ilçe ve belde teşkilatlarından oluşur.
    Siyasi partiler kanunu nedir?
    Devlet memuru hangi siyasi partiye üye olamaz?
    Devlet memurları, hiçbir siyasi partiye üye olamazlar.
    Devlet memuru hangi siyasi partiye üye olamaz?
    Memur siyasi parti yöneticisi olabilir mi?
    Hayır, memurlar siyasi parti yöneticisi olamazlar çünkü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarının herhangi bir siyasi partiye üye olmaları yasaktır.
    Memur siyasi parti yöneticisi olabilir mi?
    657 devlet memurları siyasi parti üyesi olabilir mi?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurları siyasi partilere üye olamazlar.
    657 devlet memurları siyasi parti üyesi olabilir mi?
    Devlet memuru siyasi faaliyette bulunursa ne olur?
    Devlet memuru siyasi faaliyette bulunursa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre çeşitli disiplin cezalarıyla karşılaşabilir: 1. Kademe ilerlemesinin durdurulması: Memur, görevini yerine getirirken siyasi düşünce ayrımı yaparsa bu ceza uygulanır. 2. Devlet memurluğundan çıkarma: Memur, herhangi bir siyasi partiye üye olursa veya siyasi partinin yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunursa bu ceza verilir. Ayrıca, memurun siyasi içerikli sosyal medya paylaşımları da ilgili siyasi partinin yararına veya zararına tutum olarak değerlendirilebilir.
    Devlet memuru siyasi faaliyette bulunursa ne olur?
    Devlet memuru siyasi faaliyette bulunabilir mi?
    Devlet memurları, siyasi faaliyetlerde bulunamazlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7. maddesinde bu durum açıkça belirtilmiştir: "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar".
    Devlet memuru siyasi faaliyette bulunabilir mi?
    Siyasi partiler hangi mesleklere giremez?
    Siyasi partiler, aşağıdaki meslek gruplarına mensup kişilerin üyeliğine izin vermez: 1. Hakimler ve savcılar. 2. Sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları. 3. Kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri. 4. Silahlı Kuvvetler mensupları. 5. Yükseköğretim öncesi öğrencileri. Ayrıca, yabancı uyruklular ve ayırt etme yeteneğine sahip olmayanlar da siyasi partilere üye olamazlar.
    Siyasi partiler hangi mesleklere giremez?