• Buradasın

    Jandarma perte ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Jandarma Pertem ifadesi, "Personel Teşkilat ve Eğitim Merkezi" kısaltmasından gelmektedir 2.
    Jandarma Pertem şu anlamlara da gelebilir:
    • Jandarma Genel Komutanlığı'nın bir birimi 3. Bu birim, jandarma personelinin eğitimi, yönetimi ve gelişimi konularında önemli bir rol üstlenir 2.
    • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi 3. Bu sistem, personel ve öğrenci temin süreçlerini kolaylaştırmak ve daha etkin hale getirmek için kullanılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Jandarma tanımı nedir?

    Jandarma, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin verdiği görevleri yerine getiren, silahlı genel kolluk kuvvetidir. Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlıdır.

    Jandarma pertem ne iş yapar?

    Jandarma Pertem veya tam adıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın personel ve öğrenci temin süreçlerinde görev alır. Jandarma Pertem'in yaptığı işler arasında: personel alımı için gerekli duyuruların yapılması ve başvuruların alınması; adayların fiziksel yeterlilik, mülakat ve diğer değerlendirme aşamalarından geçirilmesi; seçilen adayların eğitim merkezlerinde eğitilmesi; personelin atanması, terfi süreçleri, kariyer planlaması ve disiplin işlerinin yönetilmesi; personelin performans değerlendirmesinin yapılması.

    Jandarma ne iş yapar?

    Jandarma, Türkiye'de il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerlerde görev yapan silahlı genel kolluk kuvvetidir. Jandarma'nın başlıca görevleri şunlardır: Adli görevler: Suç ve suçluları ortaya çıkarmak, suçluları yakalamak, Cumhuriyet savcısının talimatı ile hazırlık soruşturması yapmak. Mülki görevler: Genel emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik hizmetlerin yürütülmesini sağlamak, kaçakçılığı engellemek. Askeri görevler: Kanunlarla verilen askeri hizmetleri yerine getirmek. Diğer görevler: Adli, askeri ve mülki görevler dışında kalan, kanun ve nizamların gerektirdiği tesis ve şahıs koruması, nakil emniyeti gibi görevleri yerine getirmek.