• Buradasın

    İİK'nın 19 maddesi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 19. maddesi, sürelerin başlaması ve bitmesi ile ilgilidir 12:
    Madde 19 – (Değişik madde: 18.02.1965 – 538 S.Kanun/Madde 12) 2:
    1. Gün olarak tayin olunan müddetlerde ilk gün hesaba katılmaz 12.
    2. Ay veya sene olarak tayin olunan müddetler, ayın veya senenin kaçıncı günü işlemeye başlamış ise, biteceği ay veya senenin aynı gününde ve müddetin biteceği ayın sonunda böyle bir gün yoksa, ayın son gününde biter 12.
    3. Bir müddetin sonuncu günü resmi bir tatil gününe rastlarsa, müddet tatili takip eden günde biter 12.
    4. Müddet, son günün tatil saatinde bitmiş sayılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İİK'nın 17 ve 18 maddeleri nelerdir?

    İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 17 ve 18. maddeleri şu şekildedir: Madde 17: Şikayet, icra mahkemesince kabul edilirse, şikayet olunan muamele ya bozulur veya düzeltilir. Memurun sebepsiz yapmadığı veya geciktirdiği işlerin icrası emrolunur. Madde 18: İcra mahkemesine arzedilen hususlar ivedi işlerden sayılır ve bu işlerde basit yargılama usulü uygulanır. Talep ve cevaplar dilekçe ile olabileceği gibi, icra mahkemesine ifade zaptettirmek suretiyle de olabilir. Ayrıca, İİK'nın 18. maddesinin üçüncü fıkrasına göre, aksine hüküm bulunmayan hallerde icra mahkemesi, duruşma yapılıp yapılmayacağını takdir eder ve duruşmayı uygun gördüğü takdirde ilgilileri en kısa zamanda duruşmaya çağırır.

    İİK 18 maddesi nedir?

    İcra ve İflas Kanunu (İİK) Madde 18 şu şekildedir: "Yargılama usulleri": > İcra mahkemesine arzedilen hususlar ivedi işlerden sayılır ve bu işlerde basit yargılama usulü uygulanır. > > Şu kadar ki, talep ve cevaplar dilekçe ile olabileceği gibi icra mahkemesine ifade zaptettirmek suretiyle de olur. > > Aksine hüküm bulunmayan hâllerde icra mahkemesi, şikâyet konusu işlemi yapan icra dairesinin açıklama yapmasına ve duruşma yapılmasına gerek olup olmadığını takdir eder; duruşma yapılmasını uygun gördüğü takdirde ilgilileri en kısa zamanda duruşmaya çağırır ve gelmeseler bile gereken kararı verir. > > Duruşma yapılmayan işlerde icra mahkemesi, işin kendisine geldiği tarihten itibaren en geç on gün içinde kararını verir. > > Duruşmalar, ancak zorunluluk hâlinde ve otuz günü geçmemek üzere ertelenebilir.