• Buradasın

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hangi davadan yargılanıyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2025 yılı itibarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davalar şunlardır:
    • Akın Gürlek'e yönelik ifadeler davası 145. İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle "hakaret", "tehdit" ve "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek" suçlamalarıyla yargılanmaktadır 45. 16 Temmuz 2025'te görülen duruşmada "tehdit" ve "hakaret" suçlarından ceza almış, ancak "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek" suçundan beraat etmiştir 5.
    • Beylikdüzü dönemine ilişkin "ihaleye fesat" davası 14. Bu davada İmamoğlu, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılanmaktadır 4.
    Ayrıca, İmamoğlu hakkında "görevi kötüye kullanma", "resmî belgede sahtecilik" ve "terör örgütüne yardım" gibi çeşitli iddialar nedeniyle de soruşturmalar devam etmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekrem İmamoğlu'nun davası ne oldu?

    Ekrem İmamoğlu'nun 16 Temmuz 2025 tarihinde görülen davasında "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, "tehdit" suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezası verilmiştir. İmamoğlu, "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek" suçlamasından ise oy birliğiyle beraat etmiştir. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi kapsamında, İmamoğlu’nun bazı haklardan yoksun bırakılmasına da karar verilmiştir. İmamoğlu hakkında açılan bir diğer dava ise "sahte diploma" iddiasıdır.

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne zaman yargılanacak?

    Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaların bir sonraki duruşmaları şu tarihlerde planlanmıştır: Beylikdüzü dönemindeki ihale davası: Bir sonraki duruşma 24 Ekim 2025 tarihinde saat 15.00'te yapılacaktır. Akın Gürlek davası: Duruşma 16 Temmuz 2025 tarihinde ertelenmiştir. İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.