Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Emekli Emniyet Müdürü Cevdet Saral, 1999 yılında "Fetullah Gülen ve Işık Tarikatı" başlıklı bir rapor hazırlamıştır 14. Bu rapor, o dönem kamuoyunda "Gülen Hareketi" olarak bilinen yapılanmanın amacını devletin kayıtlarına resmi olarak sokan ilk çalışmadır 4.
Raporda, bugün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak anılan yapının devletteki kadrolaşması ve olası tehlikeler anlatılmaktadır 4.
Raporun ardından Cevdet Saral ve ekibinin başına çeşitli soruşturmalar açılmış, bazı polis şefleri görevden alınmıştır 12. Ancak açılan dava, yıllar sonra beraatle sonuçlanmış, ancak Yargıtay bu kararı bozmuştur 2. Bazı yasal düzenlemelerin ardından yargılama durdurulmuştur 2.
Raporun ardından Cevdet Saral, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile bir görüşme yapmış, ancak Yılmaz, böyle bir çalışmanın hükümeti yıkabileceğini söyleyerek bu girişimi engellemiştir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: