Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Edinilmiş ve kişisel malların ayrımı, Türk Medeni Kanunu'nun 220. ve 219. maddelerine göre yapılır 123.
Kişisel mallar:
- Evlilik öncesinde edinilen mallar 23. Eşlerin evlenmeden önce sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallar 23.
- Bağış veya miras yoluyla edinilen mallar 23. Bir eşin, evlilik süresince herhangi bir kişi veya kuruluştan miras, bağış veya hibe yoluyla edindiği mallar 23.
- Kişisel kullanıma tahsis edilen mallar 23. Eşin şahsi kullanımı için alınan eşyalar (mücevher, kıyafet, özel kullanım için tahsis edilen araçlar) 23.
- Manevi tazminat alacakları 23. Eşin kişisel olarak uğradığı zararlara karşılık aldığı manevi tazminatlar 23.
- Kişisel malların yerine geçen değerler 23. Kişisel mala ait bir taşınmazın satılması sonucu elde edilen gelir 23.
Edinilmiş mallar:
- Eşlerin çalışma hayatında elde ettiği gelirler 23. Maaş, ücret, prim, ikramiye, ticari kazanç, serbest meslek kazancı gibi gelirler 23.
- Sosyal güvenlik ödemeleri 23. Emekli maaşı, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı gibi sosyal güvenlik kurumlarınca yapılan ödemeler 23.
- Sigorta veya tazminat gelirleri 23. Kaza, sağlık sigortası ya da diğer tazminatlar 23.
- Edinilmiş malların yerine geçen değerler 23. Evlilik sürecinde edinilen bir taşınmazın satılması sonucu elde edilen kazanç 23.
Mal rejiminin sona erdiği andan sonra söz konusu mallardan biri ya da hepsi elden karşılıklı ya da karşılıksız olarak çıkarılsa dahi, mal halen mevcutmuş gibi tasfiye anındaki değeri dikkate alınacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: