• Buradasın

    Denetimli serbestlik talep dilekçesi nereye verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Denetimli serbestlik talep dilekçesi, hükümlünün kaldığı cezaevinin bağlı olduğu İnfaz Hakimliği'ne verilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Denetimli serbestlik sorgulama nasıl yapılır?

    Denetimli serbestlik sorgulama işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden UYAP Vatandaş Portal üzerinden yapılabilir. Adımlar: 1. e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. 2. "Ceza Davası Sorgulama" işlemini seçin. 3. İnfaz dosyalarınızı görüntüleyin ve denetim tedbirlerine ilişkin bilgilere erişin. Ayrıca, denetimli serbestlik müdürlüğünden de detaylı bilgi alınabilir.

    Kısa süreli cezalarda denetimli serbestlik var mı?

    Evet, kısa süreli cezalarda denetimli serbestlik uygulaması mümkündür. 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu'nun 105/a maddesine göre, 1 yıl ve daha az süreli hapis cezalarına mahkum olanlar, denetimli serbestlik tedbirinden yararlanabilirler.

    Denetimli Serbestlik Dilekçesi Ne Zaman Sonuçlanır?

    Denetimli serbestlik dilekçesi, İnfaz Hakimliği tarafından değerlendirilerek en kısa sürede sonuçlandırılır. Dilekçenin karara bağlanma süresi, başvurunun yoğunluğu ve gerekli belgelerin tamamlanması gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

    Denetimli Serbestlikte tebligat nasıl yapılır?

    Denetimli serbestlikte tebligat işlemleri şu şekilde yapılır: 1. Kayıt Kabul Bürosu: Denetimli serbestlik kararlarının yerine getirilmesi sırasında, kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra yükümlülerin ilk müracaatı için tebligat işlemleri bu büro tarafından gerçekleştirilir. 2. Denetim Planını Hazırlayan Personel: Değerlendirme ve planlama bürosuna yönlendirilen yükümlüler hakkında hazırlanan denetim planının tebliği, bu personel tarafından yapılır. 3. İnfaz Bürosu: Hapis cezasının konutta infazı kararlarındaki tebligat işlemleri, denetim ekibi aracılığıyla yerine getirilir. 4. Tebligat İçeriği: Tebligatta, tebliğden itibaren on gün içerisinde denetimli serbestlik müdürlüğüne başvurulması gerektiği belirtilir. 5. Usulsüz Tebligat: Tebligatların usulüne uygun yapılmaması durumunda, tebligat geçersiz sayılır ve kişinin ihlalinden bahsedilmez.

    Denetimli Serbestlik Müdürlüğü nereye bağlıdır?

    Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, idari yönden ilgili adalet komisyonunun bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığına bağlıdır.

    Denetimli serbestlik dilekçe örneği nasıl yazılır?

    Denetimli serbestlik dilekçesi örneği şu şekilde yazılabilir: Başlık: "Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na". Giriş Bölümü: Hükümlünün adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, dosya numarası ve yattığı ceza infaz kurumunun adı yazılır. Açıklamalar: Hükümlünün hangi suçtan dolayı ne kadar ceza aldığı, ne kadarını yattığı ve kalan süresinin ne kadar olduğu belirtilir. Ana Bölüm: Hükümlünün denetimli serbestlikten yararlanmak istediği, bu talebinin nedenleri ve denetimli serbestlik süresince uyacağı kurallar açıklanır. Hükümlü, aşağıdaki gibi gerekçeleri ileri sürebilir: - Ailevi, sağlık veya ekonomik sorunları olduğu; - Topluma yararlı bir işte çalıştığı veya çalışabileceği; - Eğitimine devam ettiği veya devam edebileceği; - Cezaevinde iyi hal gösterdiği ve disiplin cezası almadığı; - Topluma zarar vermeyeceği ve suça bulaşmayacağı. Sonuç Bölümü: Hükümlü, talebinin kabul edilmesini ve denetimli serbestlik uygulamasından faydalandırılmasını istediğini belirtir ve dilekçesini imzalar. Ekler: Nüfus cüzdanı fotokopisi, sabıka kaydı, sağlık raporu, iş yerinden alınacak belge, eğitim durumunu gösteren belge gibi ekler eklenir. Denetimli serbestlik dilekçesi, hükümlünün yattığı ceza infaz kurumunun bağlı olduğu Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazılmalıdır.

    Denetimli serbeslik ihlalinde hangi mahkeme bakar?

    Denetimli serbestlik ihlalinde, infaz hâkimi mahkemeye bakar.