• Buradasın

    Bülent arınç neden AKP'den ihraç edildi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bülent Arınç, AKP'den ihraç edilmedi. Ancak, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etti 14.
    Arınç'ın istifasına yol açan olaylar arasında, bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluklarını eleştirmesi yer alıyor 14. Bu açıklamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkilerine yol açtı 14.
    Arınç, istifasını "şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması" ve "reform çalışmalarını engelleme" endişeleri nedeniyle aldığını belirtti 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bülent Arinç neden AK Parti kongresine katılmadı?

    Bülent Arınç, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'ne bu kongrenin bir veda kongresi olması nedeniyle katılmadığını belirtmiştir. Arınç, ayrıca kongreye davet edilmesine rağmen yakasına takacağı kartta "geçmiş dönem milletvekili" olarak nitelendirildiğini, oysa kendisi aynı zamanda "geçmiş dönem Meclis Başkanı" ve "geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı" olduğunu ifade ederek, bu durumun kendisini rahatsız ettiğini dile getirmiştir.

    Bülent Arınç'ın son eleştirisi nedir?

    Bülent Arınç'ın son eleştirisi, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumuna ilişkin yapılan haberler üzerinedir. Arınç, Çalık'ın sağlık durumunun ciddi olduğunu ve "turp gibi" şeklinde manşetlerle haber yapılmasının ahlaksızlık olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, AK Parti'ye yakın bazı medya organlarını da eleştiren Arınç, bu yapıları partinin temel değerlerine zarar vermekle suçlamıştır.

    Bülent Arinç neden istifa etti?

    Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden, konuşmalarının şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması ve bu durumun reform çalışmalarını engelleyebileceği kaygısı nedeniyle istifa etti. Arınç, 19 Kasım 2020'de Habertürk televizyonunda, eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olabileceğini ve iş insanı Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ettiğini ifade etti. Arınç, istifasını Twitter üzerinden duyurdu ve ayrılma talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini, Erdoğan'ın da bunu uygun gördüğünü belirtti.