• Buradasın

    Amasya'da kaçak yolcu yakalandı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, Amasya'da kaçak yolcular yakalanmıştır.
    25 Aralık 2024 tarihinde, Iğdır'dan İstanbul'a seyahat eden bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, otobüsün yatak kısmında 9 Afganistan uyruklu kaçak göçmen bulunmuştur 24.
    Ayrıca, 2 Mayıs 2025 tarihinde durdurulan bir otomobilde yapılan aramada ise 6 Afganistan uyruklu kaçak göçmen yakalanmıştır 5.
    Kaçak göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edilmiştir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaçak tura katılanlara ceza var mı?

    Kaçak tura katılanlara doğrudan bir ceza öngörülmemiştir. Ancak, kaçak yapı veya tur ile ilgili olabilecek bazı yasal düzenlemeler şunlardır: 1. Kaçak Yapı Cezası: 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesine göre, kaçak yapı yapan veya yaptıran kişi 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir. 2. Gümrük Kaçakçılığı: 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye eşya sokma suçu, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu nedenle, kaçak tur ile ilgili faaliyetlerin bu yasal düzenlemelere aykırı olması durumunda, ilgili kişiler yasal sorumluluk taşıyabilir.

    Kaçak göçmenleri kim denetler?

    Kaçak göçmenleri denetleyen kurumlar şunlardır: 1. Göç İdaresi Başkanlığı: Türkiye'de kaçak göçle mücadele ve göçmenlerin denetimi bu kurum tarafından yürütülmektedir. 2. Emniyet Genel Müdürlüğü: Kolluk kuvvetleri, kaçak göçmenlerin tespiti ve deşifresi için yol kontrolleri ve operasyonlar düzenlemektedir. 3. Jandarma Genel Komutanlığı: Sınır güvenliği ve kaçak göçmenlerin engellenmesi konularında görev yapmaktadır. 4. Sahil Güvenlik Komutanlığı: Deniz yoluyla ülkeye giriş yapan kaçak göçmenlerin denetimi bu kurum tarafından gerçekleştirilmektedir.