• Buradasın

    5237 sayılı kanun 249 maddesi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 249. maddesi, zimmet suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı durumunda uygulanacak cezayı düzenler 12.
    Maddeye göre, zimmet suçunda malın değerinin az olması halinde, verilecek ceza üçte birden yarıya kadar indirilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    5237 sayılı kanun cezası nedir?

    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'na göre cezalar, suçun niteliğine ve ağırlığına göre değişiklik göstermektedir. Bazı ceza türleri: - Kasten yaralama: Bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası. - İntihar teşviki: İki yıldan beş yıla kadar hapis cezası. - Taksirle öldürme: Üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası. - Organ ticareti: Beş yıldan dokuz yıla kadar hapis cezası. Kanunun 2. maddesine göre, kanun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve idarenin düzenleyici işlemleriyle suç ve ceza konulamaz.

    TCK madde 247 ve 249 nedir?

    TCK madde 247 ve 249, Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen zimmet suçuyla ilgilidir. TCK madde 247 iki fıkradan oluşur: 1. Fıkra 1: Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı kendisinin veya başkasının zimmetine geçiren kamu görevlisi, beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 2. Fıkra 2: Suçun, zimmetin açığa çıkmamasını sağlamaya yönelik hileli davranışlarla işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır. TCK madde 249 ise zimmet suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle, verilecek cezanın üçte birden yarıya kadar indirilebileceğini öngörür.