Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu kanunun amacı, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kapsamında, belirli kamu görevlilerinin mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edinmelerin denetimini ve haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma durumlarında uygulanacak hükümleri düzenlemektir 123.
Kanunun bazı maddeleri:
- Hediye bildirimi 12. Yabancı devletlerden veya kuruluşlardan alınan değeri belirli bir tutarı aşan hediyelerin bir ay içinde teslim edilmesi zorunludur 12.
- Haksız mal edinme 25. Kanuna veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilmeyen mallar veya gelirle uyumsuz harcamalar, haksız mal edinme sayılır 25.
- Zoralım 15. Haksız edinilen malların veya değere eşit bedelinin hazineye ödenmesine karar verilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: