Şimşir en kolay kesimlerle (çeliklerle) köklendirilebilir. Bunun için şu adımlar izlenebilir: 1. Uygun sürgünlerin seçimi: En az iki yaşında olan, yan sürgünleri bulunan sürgünler seçilmelidir. 2. Kesim ve hazırlık: Yan sürgünler "gövdede" yırtılmalı, düz bir kesim yapılmalı ve kabuk dili oluşturulmalıdır. 3. Köklendirme: Kesimler, alt yaprakları çıkarılarak su kabına yerleştirilmeli ve 12-24 saat bekletilmelidir. 4. Dikim: Kesimler, ilk yapraklara kadar toprağa yerleştirilmeli ve rüzgardan korunaklı, güneşli veya yarı gölgeli bir yere konulmalıdır. 5. Bakım: Kök oluşumu için orta derecede toprak nemi sağlanmalı, aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. En uygun zaman, yaz ortası ile ağustos sonu-eylül başı arasıdır. Ayrıca, şimşir tohumlarla da çoğaltılabilir. Bitki çoğaltma işlemleri uzmanlık gerektirebilir; doğru ve güvenli bir şekilde yapabilmek için bir uzmana danışılması önerilir.