• Buradasın

    Organize sanayi bölgelerinde hangi ağaçlandırma yapılmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Organize sanayi bölgelerinde (OSB) yapılabilecek ağaçlandırma türleri arasında şunlar bulunmaktadır:
    • Badem Ağaçları: Anadolu OSB'de, şehit olan her bir Ankaralı asker anısına dikilen badem ağaçları, geliriyle öğrencilere burs sağlamaktadır 2.
    • Meyve Ağaçları: Eskişehir OSB'de, 323 adet meyve ağacı fidanı dikilmiştir 3.
    • Çeşitli Türler: Anadolu OSB'de çınar, akasya, huş, salkım söğüt, sedir, ardıç, şimşir, leylandi, atkestanesi, mazı, karaçam gibi ağaçlar bulunmaktadır 2.
    Ayrıca, OSB'lerde odun ve odun dışı orman ürünü veren orman ağaç, ağaççık ve flora türleri de dikilebilir 4.
    Ağaçlandırma çalışmaları genellikle OSB ve ilgili orman bölge müdürlükleri arasında yapılan protokoller çerçevesinde yürütülmektedir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ağaçlandırma için hangi yöntem kullanılır?

    Ağaçlandırma için kullanılan bazı yöntemler şunlardır: Fidan dikimi. Tohumlama. Ağaçlarla kaplama. Dronelarla dağıtım. Ağaçlandırma yöntemi, dikilecek bitki türlerine, yetişme ortamı koşullarına ve projenin hedeflerine göre değişir.

    Orman Kanunu'na göre ağaçlandırma nedir?

    Orman Kanunu'na göre ağaçlandırma, yetişme muhiti verileri dikkate alınarak, toprağı en iyi ve en ekonomik şekilde değerlendirmek ve ekonomiye girdi sağlamak amacıyla, Bakanlık birimlerince onaylanan projesine dayalı olarak ağaç, ağaççık ve alt tabakasında otsu bitkilerin yer aldığı yeni orman kurma çalışmalarını ve bu türlere biyolojik bağımsızlıklarına kavuşuncaya kadar yapılan bakım işlerini ifade eder. Ayrıca, orman sahasını artırmak maksadıyla, orman sınırları içinde yangın ve çeşitli sebeplerle meydana gelmiş açıklıklarda verimsiz, vasıfları bozulmuş ve amenajman planlarında toprak muhafaza karakteri taşımadığı halde muhafazaya ayrılmış orman alanları ile, Devlete ait olup orman yetişme muhiti şartları bakımından elverişli olan yerlerde; köy tüzel kişilikleri ve diğer gerçek ve tüzel kişiler tarafından Orman Genel Müdürlüğünce uygun görülecek planlara göre ağaçlandırma yapılabilir.