Açık kök meyve fidanı dikimi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Çukur Hazırlığı: Fidan dikilecek yer belirlenir ve rüzgar almayan, güneş ışığı alan bir alan seçilir. 2. Fidan Yerleştirme: Çukurun dibine yarım kova humuslu toprak konur. 3. Topraklama: Fidan, hava almayacak şekilde toprakla kapatılır ve ayakla sıkıştırılır. 4. Can Suyu: Fidan çukurunun yarısı toprakla kapatıldıktan sonra 5 litre, kalan kısmı toprakla kapatıldıktan sonra 5 litre olacak şekilde can suyu verilir. 5. Destek Çubuğu: Fidan, destek çubuğuna sekiz rakamı şeklinde iple bağlanır. Açık kök meyve fidanı dikimi, genellikle Kasım ile Mart ayları arasında, fidanların uykuda olduğu ve su ihtiyacının az olduğu dönemde yapılır.