2 köstek ile mezgit avı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Olta Takımı Hazırlığı: 3.90-4.20 metre uzunluğunda bir kamış tercih edilmelidir. Olta kısmı, 0.35-0.40 mm kalınlığında üç veya daha fazla köstekten oluşmalıdır. 2-5 numara kısa saplı iğneler kullanılmalıdır. 2. Yem Seçimi: Deniz kabukluları, deniz yumuşakçaları, canlı solucanlar, karides, mamun, midye ve kalamar parçaları, yavru balıkların parçaları, hamsi, sardalya, istavrit, uskumru, zargana ve tavuk eti gibi doğal yemler kullanılabilir. 3. Avlanma: Kıyıdan mezgit avı için derin sulara olta atılmalıdır. Çapari takımına kurşun, denizdeki akıntının şiddetine göre takılmalıdır. Olta, fırdöndüye bağlanarak kullanıma hazır hale getirilir. Mezgit avı için en uygun aylar, Marmara'da mart, nisan, mayıs, eylül, ekim ve kasım aylarıdır. Balık avı, uzmanlık ve deneyim gerektirdiğinden, av öncesinde bir uzmana danışılması önerilir.