Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklar, tüylü yapıları sayesinde genellikle soğuğa dayanıklıdır 25. Ancak, bazı açık kısımları (ibik, ayak, kulak ve parmakları) aniden düşen sıcaklıkta üşüyebilir 2.
Kışın tavukların üşümesini önlemek için kümesin iyi yalıtılması, zeminine kalın bir altlık serilmesi ve yeterli havalandırmanın sağlanması gereklidir 13. Ayrıca, düşük sıcaklıklarda kümeste ısıtıcı veya ısı lambası kullanmak da faydalı olabilir 13.
Kritik sıcaklık değeri olarak -5°C kabul edilir; bu değerin altında tavukların daha fazla enerjiye ihtiyacı olur ve beslenme düzenlerinin değiştirilmesi gerekebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: