Kıl keçilerinin küçükbaş hayvancılıkta tercih edilmesinin bazı nedenleri: Uyum yeteneği: Kıl keçileri, zayıf meralardan yararlanabilen dayanıklı hayvanlardır ve her türlü zor şartlara çok iyi uyum sağlarlar. Hastalıklara dayanıklılık: Yüksek adaptasyon kabiliyetine sahip olup, hastalıklara karşı dirençlidirler. Maliyet etkinliği: Ekstansif koşullarda, minimum maliyetle optimum gelir elde edilebilecek bir hayvansal üretim sistemidir. Yıl boyu yetiştiricilik: Kıl keçi yetiştiriciliği, yıl boyu masraf yapılmadan gerçekleştirilebilir. Çeşitli kullanım alanları: Kıl keçilerinden elde edilen süt, çoğunlukla peynire işlenerek değerlendirilir. Geniş dağılım alanı: Türkiye'de en yaygın olarak yetiştirilen keçi ırkıdır ve dağlık, tepelik bölgelerde yaygın olarak yetiştirilir.