Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kedinin çiğ et yemesi, ciddi sağlık riskleri taşır 12. Çiğ et, kediler için zararlı bakteriler (Salmonella, E. coli) ve parazitler içerebilir 123. Bu durum, bağırsak enfeksiyonlarından sepsise kadar çeşitli hastalıklara yol açabilir 1. Ayrıca, çiğ etin kedilerin ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini sağlamaması nedeniyle beslenme eksiklikleri oluşabilir 12.
Bazı olumlu yönleri:
- Doğal beslenme: Çiğ et, kedilerin doğal beslenme alışkanlıklarını destekler 13.
- Yüksek protein içeriği: Kas ve dokuların sağlıklı kalması için gerekli olan proteini sağlar 3.
- Taurin ve besin maddeleri: Kalp ve göz sağlığı için hayati önem taşıyan taurin ile vitaminler ve mineraller içerir 34.
Riskleri göz önünde bulundurarak, çiğ etle beslemeye karar verilirse:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: