Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hacıkadı tavuğunun yok olma nedenleri şunlardır:
- Nesillerin Tükenmesi: Hacıkadı tavuğu, uzun yıllar boyunca yetiştirilmemesi ve popülasyonun azalması nedeniyle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır 14.
- Melezleşme ve Genetik Bozulma: Verimli ırklarla yapılan melezlemeler, Hacıkadı gibi orijinal tavuk ırklarının genetik yapısını bozmuş ve özelliklerini kaybetmesine yol açmıştır 1.
- Yetiştirme Zorlukları: Bu tavuğun metabolizması diğer tavuklardan farklı olup, fosfor elementine olan ihtiyacı ve iklim şartlarına uyum sağlayamaması gibi zorluklar yetiştiriciliğini zorlaştırmıştır 13.
- Bilinçsiz Tüketim ve Kesim: Endüstriyel tavuk ırklarının tercih edilmesi ve Hacıkadı gibi yerel ırkların et ve yumurta veriminin düşük olması, bu tavukların kesilmesine ve sayısının azalmasına neden olmuştur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: