Uçucu yağ üretiminde kullanılan bazı bitkiler: Çiçekler: Ökaliptus, sedir, defne, kekik, nane, adaçayı. Yapraklı dallar: Çam. Toprak üstü kısımları: Kekik, nane, adaçayı. Kuru tomurcuklar: Çöp karanfil. Kabuk: Seylan tarçını, Çin tarçını. Odun: Sandal ağacı, sedir odunu, gül odunu. Kökler: Melekotu, vetiver. Rizomlar: Zencefil, menekşe kökü. Soğanlar: Sarımsak, soğan. Meyveler: Anason, rezene, kişniş, kimyon, ardıç. Tohumlar: Kakule, küçük Hindistan cevizi. Likenler: Meşe likeni, ağaç likeni. Balzam: Sığala yağı, Peru balzamı, mürrüsafi. Oleogumrezin: Damla sakızı. Oleorezin: Terebenti, opopanaks. Ayrıca, bazı katran yağlarının üretiminde kuru distilasyon yöntemi kullanılmaktadır.