Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çapari ile balık avı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Çapari Hazırlığı: Çapari, uzun bir gövde misina üstünde yem olarak tüy veya naylon ip bağlanmış iğnelerden oluşur 12. Kıyıdan avlanmak için 0.40 misina beden, 0.30 misina kollar, 100 veya 120 gr kurşun ve 10'lu çapari takımı kullanılmalıdır 1.
- Oltanın Atılması: Hazırlanan çapari, olta kıyıdan olabildiğince uzağa atılarak suya bırakılır 1.
- Sarım ve Bekleme: Sert hareketler ile sarım yapılır ve balığın oltaya takıldığı hissedildiğinde hiç beklemeden ve boşluk vermeden çekmek gerekir 1. Palamut balığı hızlı harekete eden bir balık olduğu için oltada boşluk kaldığında iğneden kurtulabilir veya dönerek oltayı karıştırabilir 1.
- İğne Seçimi: Palamut çaparisinde palamut büyüklüğüne göre 2,3,4 veya 5 numara beyaz olta iğneleri tercih edilebilir 1.
Profesyonel balıkçılar daha fazla iğne kullanarak daha verimli avlanmayı hedefleyebilirler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: