Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balina eti, sağlık ve çevresel riskler nedeniyle yenmez.
Sağlık riskleri: Balinalar, besin zincirinin üst sıralarında yer aldıkları için civa ve PCB gibi ağır metalleri vücutlarında biriktirirler 12. Bu toksinler, insan sağlığı üzerinde ciddi etkiler yaratabilir, nörolojik hastalıklara ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir 12.
Çevresel etkiler: Balina popülasyonlarının azalması, ekosistem dengesini bozar ve deniz biyolojik çeşitliliğini tehdit eder 12. Birçok balina türü, uluslararası koruma altına alınmış olup, avcılığı yasal olarak yasaklanmıştır 2.
Bu nedenlerle, balina eti tüketimi modern toplumlar tarafından sürdürülebilir ve sağlıklı bir gıda seçeneği olarak değerlendirilmez 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: