Boili ile sazan avı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzemeler: Boili yapımı için 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı mısır unu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 kaşık ayçiçek yağı, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı irmik, 1 kaşık yoğurt ve 1 su bardağı civciv yemi gibi malzemeler gereklidir. 2. Hazırlık: Tüm malzemeleri su ile iyice karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Kurutma: Boilileri çengele geçirip önceden delik açıp o şekilde kaynatın ve ardından serin ve gölge bir yerde 3 gün bekletin. 4. Avlanma: Boilileri tuzlu suda kullanmayın, çünkü tuzlu su balıkları renkli yem ve balık parçaları yemeyi tercih eder.