Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Esans çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Doğal esanslar 23. Bitkisel yağlardan, çiçek özlerinden veya meyvelerden elde edilir 23. Lavanta, gül, portakal çiçeği ve sandal ağacı gibi popüler seçenekler bulunur 23.
- Sentetik esanslar 23. Laboratuvar ortamında kimyasal bileşikler kullanılarak üretilir 23. Çikolata, kahve, vanilya gibi tatlı kokuların yanı sıra deniz ferahlığı gibi özgün seçenekler de mevcuttur 2.
- Saf parfüm esansları 4. Herhangi bir şekilde müdahale edilmemiş ve üretildiği konsantrasyonu koruyan esanslardır 4.
- Yapay parfüm esansları 4. Doğada hazır bulunmayan ancak parfüm notaları arasına yerleştirilmek için tasarlanmış kokulardır 4.
- Harmanlanmış parfüm esansları 4. Yapay ve saf parfüm esanslarının karıştırılmasıyla elde edilen esanslardır 4.
- Seyreltilmiş parfüm esansları 4. Yüksek konsantrasyonda üretilen saf parfüm esanslarına farklı bileşenler eklenerek konsantrasyonu düşürülen esanslardır 4.
Ayrıca, esanslar kökenlerine göre bitki, hayvani ve kimyasal olarak da sınıflandırılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: