Buradasın
Yemekhane çamaşırhanesi nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemekhane çamaşırhanesinin nasıl olması gerektiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, çamaşırhane ve yemekhane konteynerlerinin kullanıcı sayısına göre planlanması gerektiği bilinmektedir 1.
Yemekhane tasarımı için bazı öneriler şunlardır:
- Alan planlaması 4. Yemek alanı, çalışanların rahatça oturabileceği geniş bir alan sunmalıdır 4. Masalar ve oturma yerleri arasında yeterli mesafe bırakılmalıdır 4.
- Havalandırma ve ışıklandırma 4. Yemekhane alanı yeterince havalandırılmalı ve doğal veya yapay ışık kullanılarak ferah bir ortam sağlanmalıdır 4.
- Hijyen ve gıda güvenliği 4. Yemek alanlarının girişinde ve çıkışında el yıkama ve dezenfeksiyon istasyonları bulunmalıdır 4. Yemekhane ve mutfak alanında düzenli olarak temizlik yapılmalı ve atıklar zamanında toplanmalıdır 4.
- Servis düzeni 4. Yemeklerin dağıtım şekli işletmeye göre self-servis veya görevli servis olarak değişebilir 4.
Çamaşırhane tasarımı için bazı öneriler ise şu şekildedir:
- İhtiyaç analizi 2. Hangi türden çamaşırların yıkanacağı ve tek seferde maksimum ve minimum çamaşır yıkama ihtiyacı belirlenir 2.
- Alan planlaması 2. Cihazların konumları ve yıkama sürecinin nasıl ilerleyeceği gibi hususlar belirlenir 2.
- Ekipman seçimi 2. İhtiyaç analizinden elde edilen sonuçlara bağlı olarak hangi ekipmanların kullanılacağına ve bunların kapasitelerine karar verilir 2.
- Akış düzeni 2. Kirli çamaşırların çamaşırhaneye getirilmesi, yıkanması, kurutulması, ütülenmesi ve katlanması aşamaları belirlenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: