Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Solventsiz astar kullanımı için genel adımlar şunlardır:
- Yüzey Hazırlığı: Astar uygulanacak yüzey pas, yağ, gres ve tozdan arındırılmalıdır 14. Raspalama işlemi yapılarak yüzey kaplamaya hazır hale getirilmelidir 1.
- Karıştırma: A bileşeni epoksi reçine, karıştırıcı ile yavaşça karıştırılır, ardından B bileşeni epoksi sertleştirici eklenerek düşük devirde 3-4 dakika boyunca homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır 14.
- Uygulama: Hazırlanan karışım rulo, mala veya gelberi kullanılarak yüzeye uygulanır 14. Ayrıca, agrega karıştırılarak harç olarak da kullanılabilir 14.
- Kuruma Süresi: Katlar arası bekleme süresi hava şartlarına bağlı olarak 6 ile 12 saat arasındadır 1. Nihai kürlenme 7 günde tamamlanır 1. Uygulamadan sonra yüzey en az 1 gün su ile temastan muhafaza edilmelidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: