Buradasın
Şimşiri ilk kullanımda ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şimşir ilk kullanımda şu adımlar izlenmelidir:
- Zeytinyağı ile yağlama: Bir beze veya pamuğa zeytinyağı sürülerek şimşir kaşığın her yeri yağlanmalıdır 25. Bu işlem, şimşirin yağı emmesini ve gözeneklerinin kapanmasını sağlar 25.
- İlk yağlama sonrası kullanım: İlk yağlama işleminden sonra, kaşığın rengi sarıdan beyaza dönene kadar 2-3 ayda bir tekrar yağlanmalıdır 25.
- Kullanım sonrası temizlik: Şimşir kaşık, elde, doğal temizlik deterjanları ile yıkanmalıdır 2. Bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır 25.
- Isıdan koruma: Kaynar tencere veya kızgın yağ içinde bırakılmamalıdır 25.
- Sıcak-soğuk su değişimi: Sıcak su ve soğuk su değişiminde bir müddet bekletilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: