Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ocak ateş ayarını yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Gaz vanasının açık olduğundan emin olun 5. Ocakta gaz kokusu alınırsa, vanayı kapatın ve ortamı havalandırın 5.
- Yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre ateşi ayarlayın 5. Çok yüksek ateş, yemeğin yanmasına veya tencerenin zarar görmesine; çok düşük ateş ise yemeğin geç pişmesine ve enerji israfına yol açabilir 5.
- Tencerenin boyutuna uygun gözü kullanın 35. Tencerenin boyutu, ocağın gözünden büyük veya küçük olmamalıdır 5.
- Tencerenin kapağını kapatın 5. Bu, pişirme süresini kısaltır ve enerji tasarrufu sağlar 5.
- Yemek piştikten sonra ocağı kapatın 5. Bu, gereksiz enerji tüketimini önler 5.
Ayrıca, bazı ocaklarda alev ayarını yapmak için gaz ayar düğmesini en sola veya sağa döndürmek gerekebilir 3.
Ocak kullanımı sırasında güvenlik önlemlerinin alınması önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: