Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ocak ateş ayarı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Brülörü açın ve ön ısıtma yapın 1. Ön ısıtma, gazın yanma için uygun hale gelmesini sağlar 1.
- Gaz basıncını kontrol edin 1. Gaz basıncının doğru seviyede olması, brülörün verimli çalışması için kritiktir 1.
- Hava-yakıt karışımını ayarlayın 1. Bu ayar, brülör üzerindeki hava ve yakıt kontrol vanaları kullanılarak yapılır 1.
- Gaz analizörü ile emisyonları ölçün 1. Ölçümler sonucunda, karbonmonoksit (CO) seviyesinin belirli bir sınırın altında kalması gerekir 1.
Yemek pişirirken ocak ısı ayarları ise şu şekilde yapılabilir:
- En düşük ısı (ağır ateş veya kısık ateş) 2. Tenceredeki yemek kaynadıktan sonra tencere kapağı kapalı iken kullanılan ısıdır 2.
- Normal ısı (orta ateş) 2. Ocağın en düşük ısı ayarı ile yüksek ısı ayar aralığının ortasında kalan ısı ayarıdır 2.
- Yüksek ısı (yüksek ateş veya hararetli ateş) 2. Ocağın tam açık konumudur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: