Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marulun bozulmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Doğru seçim: Taze ve canlı yapraklara sahip, sıkı ve kökü beyaz veya hafif sarı olan marullar seçilmelidir 1.
- Yıkama ve kurutma: Marul yıkandıktan sonra tamamen kurulmalıdır 23. Bunun için salata kurutucusu veya temiz bir havlu kullanılabilir 23.
- Saklama: Marul, buzdolabının sebze bölmesinde, hava alan delikli poşet veya uygun bir kapta saklanmalıdır 123.
- Nem dengesi: Kâğıt havlu ile sararak fazla nemin emilmesi sağlanmalı ve kağıt havlu birkaç günde bir değiştirilmelidir 23.
- İdeal sıcaklık: Marul için en uygun saklama sıcaklığı 1–4 °C arasıdır 23.
- Bütün olarak saklama: Yaprakları ayırmadan, kök kısmıyla birlikte saklamak tazeliğini daha uzun korur 23.
Marul, yüksek su içeriğine sahip bir sebze olduğu için uygun saklanmadığında çabuk bozulabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: