Buradasın
Et kıyma makinesinde iş güvenliği nasıl sağlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et kıyma makinesinde iş güvenliğini sağlamak için aşağıdaki önlemler alınmalıdır:
- Eğitimli personel: Makine sadece eğitim almış ve tecrübeli elemanlar tarafından kullanılmalıdır 4.
- Koruyucular: Makinenin tehlikeli kısımlarına ulaşımı kısıtlayan koruyucular kullanılmalı ve bu koruyucular açıkken makine çalışmamalıdır 24.
- Uygun güç: Makinenin gücü, yapılan işe uygun olmalıdır 2.
- Temizlik: Makine çalışır durumdayken temizlik yapılmamalı, temizlik öncesi elektrik bağlantısı kesilmelidir 4.
- Kişisel koruyucu donanım: El bilekleri lastikli iş kıyafetleri ve kesiğe dayanıklı eldivenler kullanılmalıdır 25.
- Doğru kullanım: Makine, kullanma kılavuzuna uygun şekilde kullanılmalıdır 3.
- Bakım: Motor, bıçaklar ve diğer parçalar düzenli olarak kontrol edilmeli ve bakım yapılmalıdır 3.
Ayrıca, zeminin kaygan olmaması ve takılıp düşmeye neden olabilecek malzemelerin ortamda bulunmamasına dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: