Buradasın
Bulaşık yıkama sırasında nelere dikkat etmeliyiz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulaşık yıkama sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Sıralama: Bulaşıkları az kirliden çok kirliye doğru yıkamak, suyun kirlenmesini önler 24.
- Sıcaklık: Yıkama suyunun sıcaklığı en az 45°C olmalıdır; bu, yağların çıkarılmasına ve bakterilerin öldürülmesine yardımcı olur 35.
- Ön İşlem: Yapışmış veya yanmış yemekler için ön daldırma ürünü veya sıcak su kullanılabilir 35.
- Deterjan: Doğru deterjan seçimi, etkili bir yıkama sağlar; farklı deterjanlar karıştırılmamalıdır 3.
- Durulama: Deterjan kalıntıları, sıcak su ile iyice durulanmalıdır 25.
- Kurutma: Bulaşıklar, kurutma rafında veya temiz bir havlunun üzerinde kurumaya bırakılmalıdır 25.
- Temizlik: Yıkama sonrası lavabo ve mutfak gereçleri dezenfekte edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: