Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonsaide budak kesimi iki ana teknikle yapılır: dal budaması ve kök budaması.
Dal budaması için:
- Hangi dalların kesileceğini belirleyin 1. Ağacın şeklini oluşturmak ve istenmeyen dalları çıkarmak için yapılır 1.
- Kesim noktasını düzgün ve temiz yapın 1. Kesim sırasında ağacın ana gövdesine zarar vermemeye dikkat edin 1.
- Gerektiğinde dalları kısaltabilir veya çıkartabilirsiniz 1. Dalları budarken ağacın dengesini ve orantısını göz önünde bulundurun 1.
Kök budaması için:
- Ağacı saksısından çıkarın 1.
- Keskin ve steril bir alet kullanarak köklerin fazla olan kısımlarını kesin 1.
- Kesilen köklerin yaraları iyileşene kadar bonsai ağacını nemli bir ortamda tutun 1.
Önemli: Yanlış veya çok sık budama, bonsai ağacının sağlığını olumsuz etkileyebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: