Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alçı topaklanmasının birkaç nedeni olabilir:
- Uygun olmayan su kullanımı 35. Kirli veya uygun olmayan nitelikte su kullanımı topaklanmaya yol açabilir 35.
- Yanlış su/alçı oranı 35. Su/alçı oranının artması veya azalması topaklanmaya neden olabilir 35.
- Yetersiz karıştırma 5. Harcın her noktada macun kıvamına gelene kadar karıştırılmaması topaklara yol açabilir 5.
- Önceki karışımlardan kalıntılar 5. Harcın hazırlandığı kap veya aletlerde önceki karışımlardan donmuş alçı kalması topaklanmaya neden olabilir 5.
- Uzun veya kısa karıştırma süresi 5. Kartek harcının hızlı veya uzun süre karıştırılması topaklanmaya yol açabilir 5.
Alçı topaklanmasını önlemek için bu faktörlere dikkat edilmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: