• Buradasın

    Yansıtılan tutar hangi hesapta izlenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yansıtılan tutarlar, yansıtma hesaplarında izlenir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    360 ve 391 hesaplar nasıl çalışır?

    360 ve 391 hesaplar, muhasebe kayıtlarında farklı işlevlere sahiptir: 1. 360 - Ödenecek Vergi ve Fonlar Hesabı: Bir yıldan kısa sürede ödenmesi gereken vergi ve benzeri yükümlülükler için kullanılır. 2. 391 - Hesaplanan KDV Hesabı: Teslim edilen mal veya ifa edilen hizmetler üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi ile işlemi gerçekleşmeyen ya da işlemden vazgeçilen mal ve hizmetlere ilişkin katma değer vergisinin izlendiği hesaptır. Hesapların işleyişi şu şekildedir: - Hesaplanan KDV bu hesaba alacak kaydedilir. - Düzeltmeler bu hesaba borç kaydedilir. - Vergilendirme dönemi itibariyle bu hesabın bakiyesi, "191- İndirilecek KDV" ve/veya "190- Devreden KDV" hesapları ile karşılaştırılır. - Yapılan karşılaştırmada bu hesabın bakiyesi, "191- İndirilecek KDV" ve/veya "190- Devreden KDV" hesaplarının bakiyesinden fazla olduğu takdirde vadesinde ödenmek üzere "360- Ödenecek Vergi ve Fonlar" hesabına aktarılarak kapatılır.

    7b maliyet hesapları yansıtma hesabı nasıl çalışır?

    7/B maliyet hesaplarında yansıtma hesabı, giderlerin fonksiyonlarına göre ilgili hesaplara aktarılmasını sağlar. İşleyişi şu şekildedir: 1. Giderler, tahakkuk ettikçe çeşit esasına göre ilgili gider hesaplarına borç kaydedilir. 2. Dönem sonunda, gider dağıtım tablosu kullanılarak bu giderler, yansıtma hesaplarına aktarılır. 3. Yansıtma hesapları, genel muhasebede "700- Maliyet Muhasebesi Bağlantı Hesabı"nın borcuna kaydedilen giderlerin, maliyet muhasebesince ilgili fonksiyonel hesaplara aktarılmasını sağlar. 4. Bu hesaplardaki tutarlar, daha sonra gelir tablosu hesaplarına aktarılır.

    Gelecek aylara ait giderler hangi hesapta izlenir?

    Gelecek aylara ait giderler, 180 Gelecek Aylara Ait Giderler hesabında izlenir.

    689 hesap nedir?

    689 hesap, "Diğer Olağan Dışı Gider ve Zararlar" hesabı olarak adlandırılır. İşleyişi: Bu tür bir gider ortaya çıktığında hesabın borcuna kaydedilir ve dönem sonunda ilgili hesap 690 dönem kar veya zararı hesabına aktarılarak kapatılır.

    649 hesap nedir?

    649 hesap, diğer olağan gelir ve karlar hesabı olarak adlandırılır ve işletmenin esas faaliyeti dışında fakat olağan olarak kabul edilen faaliyetlerle ilgili gelir ve karların takip edildiği hesaptır.

    793 hesap yansıtma nedir?

    793 hesap yansıtma, maliyet muhasebesinde "Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler" hesabının işleyişini ifade eder. Bu hesap, işletmenin üretim ve diğer faaliyetlerini yürütmek amacıyla dışarıdan temin ettiği hizmetler ve faydalarla ilgili giderleri izler.

    Dönem sonu yansıtma hesapları nelerdir?

    Dönem sonu yansıtma hesapları, yıl veya dönem sonunda belirli gider hesaplarının bakiyelerinin gelir tablosu hesaplarına aktarılması işlemidir. Bu hesaplar şunlardır: 1. 7A/7B gider hesapları: Dönem sonunda bu hesaplar, yansıtma hesaplarına aktarılır. 2. Gider yansıtma hesapları: Giderlerin bilanço dönemlerinde yansıtıldığı hesaplardır. 3. 630'lu gruplardaki gelir yansıtma hesapları: Gelir yansıtmalarının yapıldığı hesaplardır ve dönem net kar veya zararının hesaplanacağı 690 kodlu gider hesabına aktarılır.